Contrast
Шрифт
Головна Новини
Обережно, COVID-19
Назад
Обережно, COVID-19
27.08.2024

За офіційними даними в області та в м. Чернігів протягом останніх 5 тижнів значно зросла захворюваність на коронавірусну хворобу (COVID-19). На жаль, за останні 2 тижні зафіксовано 3 летальні випадки внаслідок коронавірусної хвороби у осіб 65, 67, 75 років, які мали супутні захворювання

Симптоми COVID-19 загальні для всіх респіраторних захворювань: підвищення температури або лихоманка, кашель, нежить, слабкість, біль у горлі, головний біль, може бути діарея, висипання на шкірі; збліднення пальців рук або ніг (холодні руки або ноги), почервоніння чи подразнення очей. Якщо турбує утруднене дихання чи задишка, порушення мови чи рухових функцій або сплутана свідомість, біль у грудях необхідно терміново звертатися за медичною допомогою.

В групі ризику – люди похилого віку та люди з супутніми захворюваннями.

Найкращий захист від COVID-19 – це вакцинація.

Вакцинуватися від коронавірусної хвороби можна безкоштовно у закладах охорони здоров’я міста та області, де є достатня кількість вакцини  Comirnaty, виробник Pfizer Belgium.

Згідно рекомендацій Національної технічної групи з імунізації, яка наголошує на важливості вакцинації, МОЗ України  поділили населення України на чотири групи:

Перша група (високий пріоритет), яким наполегливо рекомендують вакцинацію та ревакцинацію: люди 60+ років з хронічними захворюваннями, також 75+ років загалом і люди до 60 років з хронічними захворюваннями, для яких визначають ризик тяжкого перебігу.

Друга група (середній пріоритет) -  дорослі 18+, які не вакциновані.

Третя група (низький пріоритет) - здорові діти (батьки самостійно вирішують, чи щепити дитину).

Четверта группа - вагітні (при кожній вагітності рекомендована ревакцинація), люди з імуносупресією, наприклад, онкохворі, групи професійного ризику: медичні працівники, військовослужбовці, освітяни тощо.

 

Продовжуючи користуватися цим сайтом, ви даєте згоду на використання файлів cookie .