Contrast
Шрифт
Головна Новини
Всесвітній день запобігання самогубствам
Назад
Всесвітній день запобігання самогубствам
Всесвітній день запобігання самогубствам
10.09.2024

Щороку 10 вересня відзначається Всесвітній день запобігання самогубствам. Міжнародна дата, яка відзначається з метою сприяння діяльності щодо запобігання самогубств у всьому світі. 

В цей день командою International Medical Corps Ukraine проведено навчання по превенції суїциду. В навчанні прийняла участь завідувач кабінету психопрофілактики - клінічний психолог МЦПД та ППВ ДУ "ТМО МВС України по Чернігівській області"-Ірина Ходос. Мета навчання – ознайомлення з актуальною практичною інформацією та навичками, що допоможуть розпізнати та надати допомогу людям, які перебувають в суїцидальній кризі.

В ході навчання розглянули ключову дефініцію, проаналізували міфи і факти суїцидальної поведінки. Визначили індикатори та отримали вичерпні протоколи оцінки ризику скоєння самогубства. 

          Надзвичайні ситуації із психічним здоров’ям треба сприймати так само серйозно, як і з фізичним. У такому випадку можна звернутися за номером 7333 —перша в Україні цілодобова гаряча лінія з запобігання суїцидам. Дзвінки безкоштовні.

Продовжуючи користуватися цим сайтом, ви даєте згоду на використання файлів cookie .