Contrast
Шрифт
Головна Новини
Організації дозвілля та підтримки емоційного стану...
Назад
Організації дозвілля та підтримки емоційного стану наших бійців
05.08.2024

ДУ «ТМО МВС України по Одеській області» проводить постійну роботу з лікування, реабілітації та психофізичної допомоги працівникам  ЗСУ, НГУ, НПУ, МВС, ДСНС та ін., забезпечує навчання медичних працівників та працівників зазначених структур щодо надання медичної допомоги  та реабілітації пораненим в умовах сьогодення.

Протягом 2022-2024 років в Установі проходять реабілітаційне лікування поранені та хворі поліцейські, особи рядового та начальницького складу ДСНС, військовослужбовці ЗСУ, НГУ та ДПСУ, що постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

З метою вжиття належних заходів з активної підтримки державної політики безбар’єрності, а саме, щоб особи з інвалідністю почувалися рівноправними, потрібними, інтегрованими в суспільне  життя та мали доступ до отримання якісних послуг, між ДУ «ТМО МВС УКРАЇНИ ПО ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ» та ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ФОКУС ЛОДЖИСТІКС» підписано МЕМОРАНДУМ №2024/М-3 про співробітництво та організацію взаємодії у сфері здійснення впровадження державної програми безкоштовного протезування постраждалих внаслідок війни учасників бойових дій.

5 червня 2021 року на «Дельфіні» в Одесі відкрили інклюзивний пляж. Локація вже отримала міжнародний знак якості і чистоти, про що свідчить Блакитний прапор, піднятий на церемонії відкриття.

 

 

 

 

Сьогодні це територія близько 4500 кв. м, створені рівні можливості для всіх. Для організації пляжу був намитий пісок, відновлені підпірна стіна і парапет. Побудовано нові сходи і встановлено спеціальний ліфт.

Також облаштовано 46-метровий пандус з оптимальним кутом для спуску і підйому людей на візках, обладнаний тактильною плиткою для незрячих і слабозорих.

Під пандусом розмістилися медпункт, туалети, роздягальні та господарські приміщення.

На пляжі облаштований дерев'яний настил, який займає більшу частину пляжу, що дає можливість під'їхати до води на візку.

Встановлено вишку рятувальної служби. Облаштовано оглядовий майданчик.

Для зручності спуску у воду для людей з інвалідністю є чотири спеціальні пандуси.

Встановлено шезлонги для безкоштовного користування.

Крім того, на пляжі розмістилися два дитячих майданчики, один з яких інклюзивний, а також зона для занять спортом.

Головною прикрасою пляжу став величезний мурал на підпірній стіні. 

 

 

 

 

Для того, щоб кожен міг насолоджуватися морем незалежно від фізичних можливостей, 02.08.2024 року ДУ «ТМО МВС України по Одеській області» було організовано та проведено перше відвідування Інклюзивного пляжу пораненими, що перебувають на лікуванні в Установі.

 

 

 

 

 

 

Працівники Сектору із соціального захисту і супроводу  постраждалих та членів їх сімей завжди готові допомогти людям з інвалідністю, забезпечуючи комфорт та безпеку під час відпочинку. 

 

 

Під час зустрічі ніші бійці були вражені комфортом та доступністю пляжу для людей з інвалідністю, а також увагою до дрібниць, які забезпечують зручність для всіх відвідувачів.

 

Продовжуючи користуватися цим сайтом, ви даєте згоду на використання файлів cookie .