Contrast
Шрифт
Головна Новини
Соціальна підтримка захисників України та членів ї...
Назад
Соціальна підтримка захисників України та членів їх сімей: консолідація зусиль
Соціальна підтримка захисників України та членів їх сімей:  консолідація зусиль
02.07.2024

2 липня 2024 року на базі нашої установи проведено робочу зустріч «Соціальна підтримка захисників України та членів їх сімей: консолідація зусиль».

Метою заходу було ознайомлення з можливостями кожної установи – учасника в наданні пакету соціальних послуг постраждалим внаслідок збройної агресії рф військовослужбовцям та членам їх сімей; налагодження співпраці для здійснення належного соціального супроводу Захисників та їх родин.

У ході робочої зустрічі було обговорено питання:

  • соціальних виплат, пільг та послуг, що передбачені державними, обласними та місцевими програмами підтримки постраждалих осіб та членів їх сімей;
  • призначення пенсій цим категоріям осіб;
  • надання послуг по працевлаштуванню, навчанню та перенавчанню постраждалим та членам їх родин та інші питання.

Найбільш дискусійним виявилось питання морального та правового супроводу родин осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Особливу зацікавленість та обговорення в учасників заходу викликало питання «Соціальна підтримка суспільства очима постраждалих», в ході обговорення якого наголошувалось на необхідності більш активного залучення ветеранів до адаптивного спорту та створення сприятливих для їх соціалізації умов.

Своїм досвідом по роботі з постраждалими та їх сім'ями поділились соціальні менеджери ОТГ Рівненщини, мами загиблих військовослужбовців Надія Полюхович та Ніна Прончук.

Під час заходу учасники поділились інформацією, озвучили проблеми, обмінялись контактами та відзначили доцільність проведення таких зустрічей в подальшому.

Продовжуючи користуватися цим сайтом, ви даєте згоду на використання файлів cookie .