Contrast
Шрифт
Головна Новини
Сеанс музичної терапії.
Назад
Сеанс музичної терапії.
Сеанс музичної терапії.
22.08.2024

🎼22 серпня 2024 року у Сумах поліцейські психологи спільно з оркестром долучилися до процесу психологічного відновлення поранених захисників системи МВС

🪖Захід, в основі якого лежить метод музикотерапії, відвідали поліцейські, військовослужбовці Збройних Сил України, Національної Гвардії та Державної прикордонної служби України, які наразі проходять процес відновлення та реабілітації після отриманих поранень у зоні бойових дій.

🎼В межах реалізації Всеукраїнської програми ментального здоровʼя #тияк та проєкту «Пункт психологічних практик» психологи управління кадрового забезпечення Головного управління Національної поліції в Сумській області спільно з психологом в/ч 3051 Національної гвардії України, за участю оркестру ГУНП в Сумській області, провели сеанс музичної терапії як один з арттерапевтичних напрямків, що зцілює й відновлює психологічний стан поранених.

🎶Зокрема, психологи звернули увагу учасників заходу на класичну музику, яка приводить до ладу емоції, почуття та відчуття людини, усуває депресії та стреси, нормалізує тиск, заспокоює нервову систему, покращує сон, допомагає налагодити апетит та, навіть, нормалізувати вагу.

🎷За допомогою музичних інструментів та професійного вокалу слухачі змогли поринути у світ музичного мистецтва, розвантажити свої думки, відволіктися. Виступ артистів оркестру викликав у мужніх захисників різні емоції: хтось підспівував та посміхався, хтось не втримався та розчулився, хтось аплодував та сидячи підтанцьовував. Але кожен з них, завдяки музиці, із сьогодення зміг, хоча б на деякий час, перенестися у іншу атмосферу, де замість звуків вибухів, лунають звуки саксофону, гітари, фортепіано, баритону…

🔊Наприкінці заходу, психологи, для індивідуального прослуховування, порекомендували твори таких композиторів як: К. Глюк, Ж. Масне, Я. Сібеліус, Р. Шуман, Л. Бетховен, Ф. Лист, Ф. Шопен.

Продовжуючи користуватися цим сайтом, ви даєте згоду на використання файлів cookie .