Contrast
Шрифт
+380 (61) 225-60-13
+380 (61) 239-25-03
- Бутенко Вікторія (Реєстратура)
[email protected]
Головна Новини
Питання гендерної рівності при реалізації права на...
Назад
Питання гендерної рівності при реалізації права на безоплатну правову допомогу
Питання гендерної рівності при реалізації права на безоплатну правову допомогу
04.01.2024

27 січня 2023 року схвалено концепцію комунікації у сфері ґендерної рівності, яка спрямована на створення майбутнього, у якому кожна жінка та чоловік, що проживають в Україні, користуються рівними правами та можливостями, які необхідні для повноцінної участі в усіх сферах суспільного життя, без дискримінації, насильства та експлуатації.

Метою Концепції є покращення розуміння в суспільстві суті та завдань державної ґендерної політики та сприйняття її як невід’ємної складової демократичної та правової держави.

Одним із пунктів реалізації цієї концепції є вільність доступу до інформації та реалізації прав жінок та чоловіків на отримання правової (безоплатної правової) допомоги.

Для реалізації Державної стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року важливо підвищувати рівень правової обізнаності населення щодо різних форм і проявів дискримінації, домашнього насильства та насильства за ознакою статі, наявних механізмів захисту від дискримінації та насильства.

Одним із принципів, на яких ґрунтується державна політика у сфері надання безоплатної правової допомоги в Україні, є доступність такої допомоги для всіх категорій осіб, що мають право на її отримання.

При реалізації права на безоплатну правову допомогу не допускається застосування привілеїв чи обмежень до осіб за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

Звернення про надання одного з видів правових послуг подаються особами до Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за місцем фактичного проживання таких осіб незалежно від реєстрації місця проживання чи місця перебування особи.

Для отримання безоплатної правової допомоги дистанційно можливо за уніфікованим лінком https://linktr.ee/legalaid.gov.ua, обравши відповідний онлайн ресурс.

Отримати більш докладну інформацію про безоплатну правову допомогу можна також за посиланням https://bezbariernist.legalaid.gov.ua/; У контактному центрі системи БПД 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні) У Запорізькому місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, (пн-чт) 9:00-15:00, за Адресою м. Запоріжжя, пл. Профспілок, 5, Контактні номери телефонів +380(61)702-3277, Адреса електронної пошти [email protected]

 

Також для отримання безоплатної правової допомоги дистанційно можливо за уніфікованим лінком https://linktr.ee/legalaid.gov.ua, обравши відповідний онлайн ресурс.

 Також на сайті безоплатної правової допомоги за посиланням https://legalaid.gov.ua/publications/biblioteka/  можна ознайомитись з інформаційними матеріалами щодо питань правової допомоги за різними напрямками (Діти, домашнє насильство, пільги учасникам бойових дій, права осіб з інвалідністю, врегулювання сімейних і спадкових, земельних спорів; спадщина, шлюб….ДУЖЕ БАГАТО МАТЕРІАЛІВ!! .

КРІМ ТОГО з 2014 до 2019 року в Україні працював Проект «Доступна та якісна правова допомога в Україні» який впроваджувався Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги.

Матеріали, розроблені у рамках Проекту, залишалися у відкритому доступі,  сайт працює в якості онлайн ресурсу та на ньому є електронна бібліотека, до подано багато публікацій, аудіо записів, відеоматеріалів, посібників та збірок; довідників, рекомендацій, буклетів, звітів, що стосується питань правової допомоги за різними напрямками: пенсій, аліментів, протидії домашньому насильству, пільг учасникам АТО та УБД, питання реабілітації осіб з інвалідністю, тощо.

З указаною інформацією можна  ознайомитись за посиланням: http://qala.org.ua/uk/elektronna-biblioteka/publikatsiyi/.


Продовжуючи користуватися цим сайтом, ви даєте згоду на використання файлів cookie .