Контраст
Шрифт
Головна Новини
Головний медичний клінічний центр МВС отримав від...
Назад
Головний медичний клінічний центр МВС отримав від Уряду Японії медичне обладнання
30.08.2024

Передача двох операційних столів стала результатом укладеної Грантової Угоди за Програмою «Кусаноне», яка була підписана між благодійним фондом "Милосердя" та Посольством Японії в Україні, за підтримки Міністерства внутрішніх справ.

У заході взяли участь Державний секретар МВС Інна Ящук, начальник Державної установи "Головний медичний клінічний центр МВС України" Іван Яворський зі своєю першою заступницею Людмилою Охрименко, Лілія Бойко – виконуюча обов’язки директора Департаменту охорони здоровʼя МВС, Іван Красюк – голова УБФ «Милосердя». З японської сторони – Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі, радник Посольства Японії в Україні і керівник економічного відділу Котаро Танака та Ая Інаба – другий секретар економічного відділу, Ніна Баликова – координатор грантової програми «Кусаноне».

Державний секретар МВС Інна Ящук подякувала японській стороні за надану підтримку та вручила Повноважному послу Японії в Україні Мацуді Кунінорі лист-подяку.

«Ми високо цінуємо підтримку Уряду Японії, яка надається в медичній сфері. Порятунок поранених і допомога цивільним, це справа наших лікарів, тому на цьому шляху дуже важлива співпраця і взаємодія», - сказала у вітальному слові Інна Ящук. 

Своєю чергою Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі зазначив, що Японія готова і надалі посилювати медичні спроможності МВС, аби військовослужбовці отримували належний догляд, на який вони заслуговують. 

«Ми не просто передаємо медичне обладнання, ми зміцнюємо партнерство, яке є важливим для добробуту та безпеки України. Ми докладемо максимум зусиль, щоб якомога більше героїв лишились живими, завдяки покращення медичної допомоги», - повідомив Мацуда Кунінорі.

За словами начальника Головного медичного клінічного центру Івана Яворського, облаштування медичних установ якісними й сучасними хірургічними комплексами на сьогодні має вирішальне значення, і нові операційні столи дають змогу краще і швидше проводити операції, допомагаючи рятувати якомога більше життів наших захисників.

У межах подальшої співпраці японських гостей ознайомили із проблемними питаннями, які існують у Головному медичному клінічному центрі МВС, де проходять лікування та реабілітацію багато поранених працівників системи МВС. Зокрема, нині постійно завантажені операційні блоки, які потребують суттєвого осучаснення і нового освітлення.

Іноземні гості виразили свою повагу медпрацівникам установи та запевнили, що Японія продовжить підтримувати Україну, як на державному рівні, так і локально.

Продовжуючи користуватися цим сайтом, ви даєте згоду на використання файлів cookie .