Контраст
Шрифт
Головна Новини
Мандрівка для поранених військовослужбовців та пол...
Назад
Мандрівка для поранених військовослужбовців та поліцейських, які перебувають на лікуванні в ДУ «ТМО МВС України по Хмельницькій області»
13.09.2024

Більшу половину теплого осіннього дня поранені бійці провели на свіжому цілющому повітрі у Подільських Товтрах,  спостерігаючи за дикими тваринами у природі та насолоджуючись неймовірними краєвидами. 

Взаємодія із тваринами позитивно впливає на психоемоційний стан . Допомагає зняти напругу та тривогу, мінімізує комунікаційні бар'єри. Формує довіру до світу, що допомагає поступовому налагодженню контакту з фахівцями у процесі реабілітації.

Саме це наштовхнуло на думку, щоб організувати для поранених , які наразі проходять реабілітацію та лікування в ДУ «ТМО МВС України по Хмельницькій області», поїздку у реабілітаційний центр «Парк хижаків Арден» у Сатанові Хмельницького району.

Травмовані на війні поліцейські, нацгвардійці і прикордонники  змогли відволіктися від лікарняних буднів і з великим задоволенням знайомилися зі світом дикої природи, годували корисними смаколиками ведмедів, вовків орланів та інших підопічних реабілітаційного центру для хижаків. 

Пацієнтів у подорожі супроводжували  психологи, медпрацівники, фахівці сектору соціального захисту та супроводу постраждалих та членів їх сімей та поліцейські ГУ НПУ в Хмельницькій області. А військовослужбовці з Нацгвардії упродовж усього маршруту руху екскурсантів допомагали долати перешкоди тим, хто поки що пересувається на кріслах колісних, аби вони могли побачити кожен красивий закуток природного парку.

Відвідавши парк диких тварин поранені , змогли відчути насамперед казкову, унікальну первинну неповторність фауни лісів подільського краю. Під час екскурсії дізнатись про види та походження звірів, їхні звички.

Продовжуючи користуватися цим сайтом, ви даєте згоду на використання файлів cookie .