Всім відомий той факт, що вода питна може бути фактором передачі багатьох інфекційних захворювань: сальмонельозу, шигельозу, кампілобактеріозу, гепатиту А, а також особливо-небезпечних хвороб – холери, лептоспірозу та інших. Мета дослідження - оцінка якості і безпечності питної води. Мікробіологічний аналіз води спрямований на виявлення можливого вмісту в ній патогенних мікроорганізмів, що представляють небезпеку здоров’ю людини. Для лабораторних досліджень води питної колодязної були визначені такі санітарно-показові (індикаторні) показники: ЗКФ, Е.соli, які вказують на наявність фекального забруднення води і непридатність її для споживання. Лабораторне дослідження води питної з розвідної мережі проводиться за чотирма мікробіологічними показниками: загальне мікробне число (ЗМЧ), загальні колі форми (ЗКФ), Е.соli, ентерококи, наявність яких вважається достовірним індикатором свіжого фекального забруднення води.
Меню