Контраст
Шрифт
Головна Новини
Каністерапія — наша нова програма у відділенні фіз...
Назад
Каністерапія — наша нова програма у відділенні фізичної та реабілітаційної медицини
02.09.2024

Психологічна підтримка є ключовою частиною медичної реабілітації, оскільки вона спрямована на допомогу пацієнтам, які зазнають психологічних труднощів через військові дії та травми. Ця підтримка включає в себе наступні аспекти: подолання стресу, підтримка в управлінні тривогою, допомога в управлінні депресією, групова підтримка, посттравматичний стресовий розлад (ПТСР).

У рамках Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?» психологи відділення фізичної та реабілітаційної медицини лікарні на 60 ліжок ДУ «ТМО МВС України по Рівненській області» проводять заняття каністерапії, як метод корекційного та розвивального впливу.

Використовуємо каністерапію в роботі з військовослужбовцями. Цей метод дозволяє надовго стримати страх, депресію, напругу, знизити неуважність і мобілізувати рухові функції. 

Застосовуємо психологічні практики, що охоплюють техніки позитивного мислення, акцентують увагу на профілактиці стресу та відпрацьовуємо вправи для саморегуляції і покращення психоемоційного, духовного стану.

Саме тому впровадження каністерапії як нового, альтернативного та водночас безперечно дієвого методу психотерапії є надзвичайно актуальним. 

Собака дає можливість не лише знайти собі друга, але і справлятися зі своїми проблемами. Спілкування з собакою відіграє особливу роль у соціально-психологічному благополуччі, воно дає необхідне емоційне підживлення і саме по собі є психотерапією. Собаки допомагають подолати самотність та знімають психоемоційне напруження.

Такі зустрічі позитивно впливають на бійців. Ці маленькі перемоги допомагають покращити власну самооцінку, повірити в себе та знайти нові сили для життя.

Піклуємось про ментальне здоровʼя військовослужбовців та наближаємо нашу Перемогу.

Продовжуючи користуватися цим сайтом, ви даєте згоду на використання файлів cookie .