Contrast
Шрифт
+380 (41) 240-75-36
+380 (41) 240-75-50
- Організація лікування та реабілітація:
+380 (96) 401-03-52
- Здійснення прийому лікарем засобами телекомунікації в застосунку Viber (назва абонента «ДУ ТМО ЖТ»).
[email protected]
Головна Новини
«Руки можуть розвʼязати такі проблеми, з якими моз...
Назад
«Руки можуть розвʼязати такі проблеми, з якими мозок бʼється роками…» – у відділенні відкрито новий напрямок реабілітації – арт-терапія
20.08.2024

Його ініціаторкою стала волонтерка Вікторія Козел. Проєкт був створений за допомогою благодійників, волонтерів, а також небайдужих громадян, які зараз проживають за кордоном. Саме вони почали забезпечувати усіма необхідними матеріалами – мольбертами, фарбами, папером, полотнами для малювання. 

Психологиня закладу разом із двома художницями-волонтерками навчають бійців малювати кавою, олівцями, фарбами, пастеллю. До речі, саме малювання кавою – це не лише арт-терапія, а й арома-терапія. 

Ідею для малюнку воїни обирають самі. Це може бути, як картинка з інтернету, так і вже підготовлені фотокартки. На початку терапії усі чоловіки, як один, говорять, що не вміють малювати. Однак фінальний результат вражає. 

Самі воїни говорять, що арт-терапія – чудовий метод боротьби з психологічними проблемами та страхами. Захисники вдячні за можливість розслабитися та пропрацювати свої вразливі сторони. 

Напрямок арт-терапіі наразі набирає популярності серед пацієнтів, тому запроваджений у відділенні відновного лікування та реабілітації на постійній основі.

 

Продовжуючи користуватися цим сайтом, ви даєте згоду на використання файлів cookie .