Контраст
Шрифт
Головна Новини
День вишиванки
Назад
День вишиванки
16.05.2024

Ідею свята у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича – Леся Воронюк. Спочатку акцію підтримали кілька десятків студентів і викладачів університету, але в подальшому свято вийшло на всеукраїнський рівень, до нього приєдналася по всьому світу українська діаспора, а також, всі охочі підтримати Україну. В 60 країнах світу кожний рік відзначають це свято. 
Вишиванка — це символ здоров’я та краси, щасливої долі й родової пам’яті, порядності й чесності, любові та святковості; крім того, вишиванка – це ще й оберіг. Вона, як вид мистецтва була відома в дохристиянський період, та передавалася від покоління до покоління, як код племені, народу, нації. Кожен символ мав певне значення – силу, витривалість, мудрість, сонце, любов, вірність тощо. Українська вишиванка завжди була оберегом для тих, хто її носив.
Сьогодні вишивка почала повертати свою загальнонародність та стала кодом нації. Щорічно у третій четвер травня Україна святкує День вишиванки, свято, коли всі ми єднаємося у боротьбі проти російської федерації. Бажаємо, щоб українська вишиванка щодня охороняла всіх нас та наших воїнів! Перемога за нами! Слава Україні!

 

Продовжуючи користуватися цим сайтом, ви даєте згоду на використання файлів cookie .