Контраст
Шрифт
Головна Новини
Формування навичок стабілізації психологічного ста...
Назад
Формування навичок стабілізації психологічного стану військовослужбовців у процесі психологічної реабілітації
05.06.2024

Лікар-психолог Ішмухаметова Ірина та практичний психолог Майстрюк-Красій Марʼяна центру психіатричної допомоги та професійного психофізіологічного відбору ДУ "ТМО МВС УКРАІНИ по Чернівецькій області" під час психологічної реабілітації військовослужбовців НГУ та співробітників НПУ при потребі  працюють в стаціонарі закладу біля ліжка пацієнта (пораненого).

Всі знають, що для існування людини необхідно задовольняти її базові фізіологічні потреби в харчуванні, сні та безпеці. Для психологічного комфорту людині необхідно також вгамовувати потребу у спілкуванні.

Саме діалогічним шляхом здійснюється критичне засвоєння духовних цінностей у процесі взаємин, моральні цінності переходять у особистісні надбання, вплив набутого власного життєвого досвіду на формування позитивного соціального середовища.

Усвідомлення комунікативної функції слова в діалозі дозволяє закласти основи уміння слухати співрозмовника, чути та відчувати його через слово, відповідати, міркуючи над кожним словом, емоційно інтонувати у процесі мовлення, формувати культуру спілкування. Діалогічне спілкування називають гуманістичним, тому що воно дозволяє досягти більш глибокого взаєморозуміння, саморозкриття партнерів, створює умови для взаємного особистісного росту.

Продовжуючи користуватися цим сайтом, ви даєте згоду на використання файлів cookie .