Вміст та кількість патогенної мікрофлори в продуктах харчування є найважливішим показником їх якості. Вживання продуктів заражених мікроорганізмами та їх спорами, може згубно позначитись на житті та здоров'ї людини. Харчові продукти, як продукт переробки, найбільше піддаються критичним точкам зберігання та експлуатації, тому в обов'язковому порядку контролюються на показники безпечності - бактеріологічний контроль. Бактерії групи кишкової палички належать до санітарно-показової мікрофлори. Мета дослідження - мікробіологічний контроль безпеки продукції підприємств громадського харчування, профілактика гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь мікробної природи серед споживачів. Наявність в масі продукту, що нормується, БГКП вказує на незадовільні санітарні умови під час виготовлення продукту, або вторинне інфікування (за рахунок обладнання, рук та носоглотки працівника, санітарного одягу та інше), що може призвести до кишкових захворювань та харчових отруєнь. Спираючись на результати бактеріологічного аналізу, можна об'єктивно судити про те, наскільки безпечна харчова продукція чи придатна для споживання.
Меню