Вміст та кількість патогенної мікрофлори в продуктах харчування є найважливішим показником їх якості. Вживання продуктів заражених мікроорганізмами та їх спорами, може згубно позначитись на житті та здоров'ї людини. Харчові продукти, як продукт переробки, найбільше піддаються критичним точкам зберігання та експлуатації, тому в обов'язковому порядку контролюються на показники безпечності - бактеріологічний контроль. Золотистий стафілокок відноситься до потенційно патогенних мікроорганізмів. Мета дослідження - наявність в масі продукту, що нормується, стафілококу. Виявлення стафілококу вказує на незадовільні санітарні умови під час виготовлення продукту, або вторинне інфікування (за рахунок обладнання, рук, санітарного одягу працівника), що може призвести до кишкових захворювань та харчових отруєнь. Спираючись на результати бактеріологічного аналізу, можна об'єктивно судити про те, наскільки безпечна харчолва продукція чи придатна для споживання.
Меню