Назад
Визначення активності панкреатичної амілази на біохімічному аналізаторі
Амілаза — травний фермент, який здатний розщеплювати вуглеводи. Найбільша кількість амілази міститься в слинних і підшлунковій залозах. Амілаза, яка виробляється в підшлунковій залозі,— панкреатична амілаза (P-тип) — входить до складу панкреатичного соку. З підшлункової залози панкреатичний сік, що містить ліпазу, через панкреатичний протік потрапляє в дванадцятипалу кишку, де допомагає переварити їжу. У нормі в крові циркулює невелика кількість амілази. Водночас близько 60 % становить слинна амілаза (S-тип), а решта 40 % — панкреатична амілаза. Призначають дослідження для оцінка функціонального стану підшлункової залози та діагностики захворювань підшлункової залози, муковісцидозу.
Послуга надається в:
Категорія
Лабораторна діагностика
Код
3607737
Вартість, грн
73,20