Контраст
Шрифт
Головна Новини
Нарада з представниками Південного міжрегіональног...
Назад
Нарада з представниками Південного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці
27.06.2024

26 червня з робочим візитом до ДУ «ТМО МВС України по Миколаївській області» (далі – ДУ ТМО)  завітали представники Південного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці – начальник відділу гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Юлія Пономарьова і  завідувач сектору з питань впровадження та реалізації програм психосоціальної підтримки Наталя Некрасова. В нараді прийняли участь т.в.о. начальника ДУ ТМО Владлена Містюкович, голова профспілкового комітету ДУ ТМО Леся Бугас, головна медична сестра лікарні (з поліклінікою) ДУ ТМО Валентина Василенко, сестра медична старша стаціонару лікарні (з поліклінікою) Анна Дєрікова,  сестра медична старша поліклініки лікарні (з поліклінікою) Ріта Шепель. 

    Під час наради були обговорені питання організації та  проведення попередніх та періодичних медичних оглядів працівників певних категорій. Юлія Пономарьова акцентувала увагу на важливості проведення лабораторних досліджень факторів виробничого середовища і трудового процесу на конкретних робочих місцях. Були обговорені заходи, направлені на усунення або  зменшення впливу шкідливих і небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на медичний персонал установи. Юлія Пономарьова також зазначила, що своєчасне проходження  періодичних медичних оглядів – це запобігання виробничого травматизму та раннє виявлення ознак гострих та хронічних професійних захворювань у працівників. 

   Наталя Некрасова  розповіла про психосоціальну підтримку на робочому місці у воєнний та післявоєнний час. Психосоціальна підтримка співробітників має стати пріоритетною частиною загальної політики безпеки і здоров’я на роботі. Системна турбота про психічне здоров’я так само важлива, як і турбота про фізичний стан людини, адже це може врятувати життя, запобігти травмуванню на роботі, зберегти кадровий потенціал, підвищити мотивацію і продуктивність. Були обговорені цілі програми та алгоритм запровадження  програми психосоціальної підтримки на робочих місцях в ДУ ТМО.

     Т.в.о. начальника ДУ ТМО  Владлена Містюкович висловила вдячність представникам  Південного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці за висвітлення вищезазначених питань та за робочий візит до ДУ ТМО. 

 

Продовжуючи користуватися цим сайтом, ви даєте згоду на використання файлів cookie .