Контраст
Шрифт
Головна Новини
Всесвітній день вишиванки в ДУ "ТМО МВС України по...
Назад
Всесвітній день вишиванки в ДУ "ТМО МВС України по Миколаївській області"
16.05.2024

Всесвітній день вишива́нки — міжнародне свято, яке покликане зберегти давні  народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. У цей день кожен охочий долучається до свята, одягнувши вишиванку. Так, сьогодні до свята долучилися працівники ДУ «ТМО МВС України по Миколаївській області» (далі – ДУ ТМО), які впродовж всього дня будуть виконувати свої функціональні обов’язки в національному вбранні.

Вишите вбрання у нашій країні мало неабияке значення – за вишивкою жінки проводили майже увесь свій вільний час. Вишивали геть усе: сорочки, рушники, спідниці, жилети,  скатертини, подушки тощо. Сорочка, вишита дружиною чи матір’ю – вважалась міцним оберегом від нещасть. Адже у неї вишивальниця кожним стібком вносила свою любов, підтримку та тепло душі.

Українська вишиванка безумовно була і залишається гордістю нашої країни. Вона  завжди супроводжувала український народ і була для нього символом нескореності й свободи,  будила високі патріотичні почуття в серці кожного українця. Тому, одягнувши в цей день вишиванки, співробітники ДУ ТМО  вшановують традиції нашого народу, а також в умовах сьогодення висловлюють свою підтримку рідній Україні і щиро вірять в її Перемогу!

Продовжуючи користуватися цим сайтом, ви даєте згоду на використання файлів cookie .