Назад
Визначення креатиніну в сироватці крові за методикою кольорової реакції Яффе
Креатинін є продуктом деградації креатину та фосфокреатину. Щодня здійснюється деградація 1-2 % м’язового креатину, тому концентрація креатиніну в сироватці залежить від м’язової маси, а також від вмісту креатину в їжі (м’ясо, біологічно активні добавки). Креатинін фільтрується у ниркових клубочках, незначною мірою секретується клітинами дистальних канальців і екскретується з сечею, тому його концентрація в сироватці є обернено пропорційною до ШКФ. У здорових осіб концентрація креатиніну в сироватці є відносно сталим значенням.
Послуга надається в:
Категорія
Лабораторна діагностика
Код
3600360
Вартість, грн
131,00