Назад
Визначення сечової кислоти на біохімічному аналізаторі
Сечова кислота є продуктом обміну пуринових основ, що входять до складу нуклеопротеїдів. Утворюється при розпаді нуклеїнових кислот організма та з продуктів, які вживаються при їжі. В позаклітинній рідині присутня у вигляді солей натрію в концентрації, близької до насичення, тому можлива кристалізація уратів. Сечова кислота, що виводиться з сечею, відображає надходження пуринів з їжею і розпад ендогенних пуринових нуклеотидів. Тому, у здорових людей рівень сечової кислоти може підвищуватися при високому вмісті пуринів в їжі, знижуватися при низькопуриновій дієті.
Послуга надається в:
Категорія
Лабораторна діагностика
Код
3600445
Вартість, грн
34,00